вторник, 15 април 2014 г.

Стената на автоподлез във Варна се превърна в арт послание за добротворчество

Стената на автоподлеза на ул. „Мир” във Варна се превърна в арт послание за добротворчество. Позитивното предизвикателство към жителите и гостите на града е част от кампанията „Доброволчеството – доброто в нас”, която се реализира по инициатива на евродепутат Моника Панайотова (ГЕРБ/ЕНП). Част от посланието, изрисувано от художници на графити, са и логата на двете големи варненски каузи – кандидатурите за младежка и културна столица на Европа.

В качеството си и на председател на партията евродепутат Моника Панайотова днес лично подкрепи младежката инициатива. Своята подкрепа изразиха още Петя Проданова, кмет на район „Приморски”, както и заместникът й Пламен Боев, които също пристигнаха за официалното обявяване на инициативата.

„На ниво Европейски съюз с доброволческа дейност се ангажират средно между 22 и 25 процента от хората, а в България – около 6 на сто. Потенциалът за развитие на доброволчеството обаче е огромен, особено сред младите хора, тъй като така те имат възможност да трупат знания, умения, а и контакти, полезни за бъдещата им реализация”, коментира евродепутат Моника Панайотова. В кампанията й, посветена на доброволчеството, се включиха стотици млади хора от цялата страна. „У тях има импулс, желание да помагат и реализират идеите си за доброволческа дейност”, категорична бе Моника Панайотова.

В подкрепа на каузата неотдавна бе организирана и акция за обновяване фонда на читалищните библиотеки в общината под наслов „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”.




Няма коментари:

Публикуване на коментар