вторник, 11 юни 2013 г.

Портних: Ще подобрим инфраструктурата на Варна с цялостно преасфалтиране на булеварди и улици

Обещанията, които поемам, са реалистични. Извел съм девет приоритета, колкото е номерът в бюлетината, който ни се падна, девет важни стъпки, които ще променят Варна и ще я превърнат в един модерен град, каза кандидатът за кмет на Варна Иван Портних.

Добрата финансова стабилност на нашата община, за разлика от много други в страната дава основание не бъде въвеждано увеличаване на местните данъци и такси до края на мандата.В тази година получихме извънредни средства за цялостното преасфалтиране на бул. Владислав, отпуснати са и средства за централната част за пешеходната алея в рамките на над 9 млн. лева, както и 4 млн. лева за построяването на две нови детски градини, които ще осигурят 350 места за децата на Варна. Така Потрних представи първия приоритет от програмата си. Проблемът с недостига на места във варненските детски градини може да бъде решен за шест месеца, като общината наеме някои от незаетите търговски площи и ги преустрои в забавачници.

Най-основния приоритет е подобряване на инфраструктурата на града. Решението на този проблем е цялостно преасфалтиране на булеварди и улици от общинската инфраструктура, както направихме с бул. Владислав и бул. Сливница, защото само с попълване на дупки не можем да решим проблемите на Варна. Спиране на практиката на ежегодни кърпежи на улиците и цялостно обновяване на основните булеварди, като ремонтите започнат от бул. „Трети март”

Това цялостно преасфалтиране ще стане както със средства от бюджета на Общината, така и с предвидените в Плана за развитие и привлечени от Републиканския бюджет., обещава Портних.

Активното и оптимално използване на възможностите на европейското финансиране е друг приоритет в програмата.

"Считам, че трябва да вложим едно основно нещо, а то е, че Общината трябва да полага грижа на добър стопанин към всички дейности наобщинската икономика, без значение дали те са търговски дружества или общински предприятия, тъй като само по този начин можем да създадем работеща Общинска икономика, която да генерира средства, създава работни места и с дивидента от търговските дружества или печалбата от общинските предприятия да подпомагаме общинския бюджет.", отбелязва още Портних.

Общината да се включи активно в изграждането на детска болница на територията на град Варна,както и в проекти, свързани съсздравеопазването, които държавата инициира на територията на Община Варна.

Друг приоритет, записан в програмата на Иван Портних е организация насметосъбирането и сметоизвозването.. В програмата е предвидено миенето на булевардите и по-малките улички. "Ежедневно ще се засичат количествата смет, които се извозват в завода или на сметище Въглен с електронните кантари на тези две места. На база на постъпилата информация, ще правим ежедневни сводки след проверка от районните кметства по колко пъти в деня са вдигани контейнерите и какво се случва с цялостната хигиена в дадения район."

В програмата за управление на Варна са записани още, като приоритети: Проектиране, развитие на новоусвоените територии общинска собственост съгласно ОУП и Успешно представяне на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Източник :  Moreto.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар