понеделник, 28 април 2014 г.

ГЕРБ откри кампанията си пред 14 000 души в ”Арена Армеец”

На откриване кампанията на ГЕРБ Борисов каза, че Станишев е некомпетентен, а Орешарски е никакъв експерт. Според него изборите ще са битка между добро и зло.
"Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото. Обещавам ви, че този (Сергей Станишев - бел. ред.) ще го побеждаваме, докато е лидер на БСП, защото той лъже, а и е некомпетентен. Премиерът Орешарски е никакъв експерт, нула експерт." С тези думи се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на зала "Арена Армеец" по време на откриването на предизборната кампания на партията за евровота, предаде БГНЕС.

"Мога много да ви разсмивам с поведението на Пламен Орешарски. Да върти само Румъния, Виетнам, Китай. Сега голяма радост ще ходи в Хърватска... На Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер", посочи още Борисов.

Той посочи, че на мястото на управляващите досега да е бил подписал и построил "Южен поток".

Борисов припомни на присъстващите в залата, че днес е Томина неделя – денят, в който Тома Неверни е повярвал във възкресението на Исус Христос. "Треперят им мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях", посочи Борисов по отношение на своите основни съперници от БСП, ДПС и "Атака", които по думите му вече знаят, че никой не им вярва.

Борисов и останалите лидери от ГЕРБ подкрепиха мощно дошлия да подкрепи тях кандидат за председател на ЕК Жан-Клод Юнкер. От своя страна гостът обеща, ако стане председател на ЕК, България да влезе в Шенген и да падне механизмът за сътрудничество и проверка за България и Румъния. Той подчерта, че се гордее, че страната ни има много силен отбор от кандидати за Европейския парламент (ЕП), водени от Томислав Дончев. "Мястото на България е в сърцето на Европа", посочи Юнкер.

По-рано Борисов, Цветанов, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и други от ГЕРБ показаха на Юнкер метростанция "Европейски съюз".


С поименно представяне на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ беше поставено официалното начало на предизборната кампания на партията в зала "Арена Армеец". По данни на организаторите са присъствали около 14 хиляди души. От двете й страни на подиума в "Арена Армеец" имаше по един видеоекран, по средата- часовник със звездите на Европейския съюз по периферията. Балконите бяха облепени с плакати с предизборното мото на ГЕРБ - "България няма време за губене".

Подкрепа за ГЕРБ дадоха Едвин Сугарев, Георги Марков и председателят на ЕНП Жозеф Дол, който говори във видеообръщение.

Водачът на евролистата Томислав Дончев заяви пред хилядите хора: "Днес ние трябва да създаваме богатство, а не дългове."Според него и България, и Европа, трябва да бъдат опазени от популизма и неверието.

ГЕРБ ще стартира сайт за алтернативно интернет гласувана на българите в чужбина, за да се види какъв е техният вот. Сайтът ще е под името evote.bg и все още не е активен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар